Luminița Arvunescu – Președinte UCRRM
Născută în anul 1963 (14 octombrie), Luminița Arvunescu este una dintre cele mai familiare și apreciate voci radiofonice ale cotidianului românesc și, totodată, un organizator de evenimente muzicale de succes. A absolvit Secția de Muzicologie a Universității Naționale de Muzică din București (1987) și are un doctorat obținut cu Summa cum laude în domeniul Jurnalismului muzical (2012). Este angajată a Societății Române de Radiodifuziune din 1990 – specializată în Muzica de Operă – iar în 1997 a contribuit la pregătirea și lansarea primului post de muzică clasică din țară, Radio România Muzical, de pe poziția de editor, poziție pe care a ocupat-o până în 2004.
Ca realizator – radio, s-a remarcat prin emisiunea Seara de operă: nelipsită din grila posturilor Radio România Muzical și Radio România Cultural de peste 2 decenii și distinsă cu Premiul Uniunii Criticilor Muzicali (1998) și Premiul Musica Viva, acordat de Forumul Muzical Român (2008). A arhivat zeci de interviuri cu personalități artistice dintre cele mai importante: Angela Gheorghiu, Roberto Alagna, Karita Mattila, Diana Damrau, Joyce di Donato, Piotr Beczala sau Bryn Terfel fiind doar câțiva dintre cei mulți care i-au acordat interviuri în exclusivitate. A fost primul jurnalist acreditat de Radio România în Germania, după evenimentele din decembrie 1989, pentru corespondențe muzicale săptămânale (1992-1995). Și, de asemenea, primul jurnalist care a realizat transmisiuni directe din Studioul unui post de radio străin, de la Radio Metropolitan Opera International din New York (2011-2014), transmisiuni care s-au bucurat de mare succes. În 2011 a inițiat Edițiile speciale VIDEO la Radio România Muzical, aducând-o în studio pe marea soprană Virginia Zeani (SUA).
Începând cu anul 2016, Luminița Arvunescu s-a afirmat în peisajul cultural bucureștean, și ca organizator de evenimente muzicale; aceasta fiind inițiatoarea și moderatoarea întâlnirilor cu public Opera FANtastica. Realizate în colaborare cu Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, seratele au avut numai invitați de primă mărime bucurându-se de un mare succes la public.
A publicat, de asemenea, cronici și interviuri în Revistele: Dilema Veche, Cronica Română, Muzica, Actualitatea Muzicală, Melos și în Agenda Festivalului „G. Enescu”. A făcut parte din juriile unor Concursuri și Gale de Operă. Este membră fondatoare a Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România iar, după decesul regretatului prof univ. dr D.h.c. Grigore Constantinescu – Președintele fondator al UCRRM, a devenit Președinta acestei uniuni (2020).