Olga Grigorescu (n. 13.03.1943)
După absolvirea în anul 1965 a studiilor la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București (avându-i printre profesori pe Victor Iusceanu, Ion Dumitrescu, Ștefan Niculescu, Carmen Petra-Basacopol, Emilia Comișel, Octavian Lazăr Cosma), a fost angajată în Redacția muzicală a Radiodifuziunii – Secția Simfonică și de Cameră – ca redactor, realizând programe și emisiuni de popularizare a muzicii de gen. Între anii 1972 și 1991 a avut funcția de șefă a Secției de Muzică Simfonică și de Cameră, pentru scurt timp conducând și secția de Actualități muzicale. În 1991 a devenit secretar general de redacție, iar în 1996, redactor șef adjunct al Redacției muzicale. S-a pensionat în 2001, a continuat însă apoi să colaboreze mai mulți ani cu Redacția pentru o serie de programe și emisiuni. Pe parcursul întregii sale activități a realizat toate tipurile publicistice radiofonice: programe, reportaje, interviuri, transmisiuni directe a numeroase concerte din țară și din străinătate, a conceput și a redactat cicluri de emisiuni pe diverse teme din istoria muzicii românești și universale, sau din viața de concert a țării. Câteva titluri ale unor seriale radiofonice ale sale: Călătorie în lumea muzicii, Muzeul instrumentelor vechi, Muzica-oglindă a epocii, În lumea liedului, Istoria radiofoniei muzicale românești, Familii de muzicieni, Destine paralele – Clara Haskil-Dinu Lipatti, George Enescu și discipolii săi. După înființarea postului România Muzical, și-a legat aproape în întregime activitatea de producția acestuia.
Dincolo de prezența pe posturile radiofonice, a scris cronici muzicale, articole de specialitate în publicații precum Actualitatea muzicală, Muzica sau Melos și a redactat numeroase prezentări de concerte la ultimele ediții ale Festivalului „George Enescu”. A participat totodată cu material în volume ca Dicționar de termeni muzicali (Editura Enciclopedică), Tiberiu Olah – Restituiri (EdituraMuzicală), Dinu Lipatti (TVR Media).
A contribuit de asemenea la realizarea mai multor discuri produse de Editura Casa Radio, sub sigla Radiolegende, selectând și prezentând înregistrări istorice din fonoteca radio ale marilor interpreți români din trecut: George Enescu, Constantin Silvestri, Ionel Perlea, Maria Fotino, Constantin Bobescu și alții.